Öppet alla dagar: 8-20

Telefon: 010 - 495 83 00

Revisor Vimmerby

Att ha någon man kan ställa frågor till när problem dyker upp är oerhört uppskattat. Vill man ha den möjligheten kan man anlita en redovisningskonsult eftersom de är experter på ekonomi, administration och företagande. Ofta blir de en värdefull resurs och företagets högra hand. Förutom rådgivning erbjuder de även tjänster inom redovisning som varierar beroende på vad uppdragsgivaren har för behov samt önskemål.

Det finns många anledningar till varför man behöver en redovisningskonsult, men att hitta en som uppfyller alla ens behov är inte alltid det lättaste. Revisor Vimmerby erbjuder en enkelt tjänst där du kan hitta revisor eller redovisningskonsult inom endast 36 timmar.

Få erbjudanden kostnadsfritt från upp till 3 revisorer / redovisningskonsulter

  • Revision
  • Bokföring
  • Lönehantering

Spara tid med en redovisningskonsult

Det finns en mängd fördelar med att anlita en redovisningskonsult. Förutom den uppskattade möjligheten att få rådgivning så erbjuder de professionell hjälp inom redovisning. Eftersom redovisning är ett väldigt brett område så ser uppdragen olika ut beroende på vad uppdragsgivaren behöver hjälp med. Ingen organisation är den andra lik vilket medför att en redovisningskonsult har stor erfarenhet från olika företag och branscher, vissa specialiserar sig till och med inom specifika områden. En del inriktar sig mot koncernredovisning, företagsrådgivning eller affärsutveckling. Variationerna för vad man kan få hjälp med är alltså många.

Med Revisor Vimmerby är det enkelt att hitta en redovisningskonsult som kan hjälpa till med redovisningen. Inom 36 timmar blir du erbjuden upp till 3 olika erbjudanden helt kostnadsfritt.

Även om uppdragen varierar så är det vanligt att en redovisningskonsult hjälper företag med bokföring, årsredovisning, momsredovisning och lönehantering.

Bokföring

Enligt lag måste alla företag bokföra sina affärshändelser löpande. Det kan göras enligt två olika metoder men det är storleken på företaget som bestämmer vilken som ska tillämpas. Har företaget över 3 miljoner kronor i omsättning så måste faktureringsmetoden användas. Är omsättningen under det så får företaget lov att bokföra enligt kontantmetoden som anses vara en enklare version.

Årsredovisning

Efter varje räkenskapsår ska bokföringen sammanställas i antingen ett årsbokslut eller en årsredovisning. För exempelvis aktiebolag, ekonomiska föreningar samt vissa handels- och kommanditbolag är det ett krav på att en årsredovisning ska upprättas. Vad som ska stå i årsredovisningen står beskrivet i årsredovisningslagen.

Momsredovisning

När varor köps eller säljs så betalas moms, som privatperson är det inget man behöver tänka på eftersom det är inbakat i priset men företag måste deklarera och betala moms. När ett företag säljer varor ska moms läggas på priset. Om företaget köper varor så finns det även moms på det priset.

Lönehantering

Varje månad ska löner betalas ut till dem anställda. Ibland finns det särskild bestämmelser för hur ofta samt vilken summa som ska betalas ut, detta gäller om företaget är bundet vid ett kollektiv- eller hängavtal. Även löneväxling, semesterlön och sjuklön måste tas hänsyn till.

En titel som innebär hög kvalitet

För att garantera att redovisningstjänsterna som levereras håller hög kvalitet så kan man anlita en auktoriserad redovisningskonsult. Titeln är skyddad enligt lag vilket innebär att inte vem som helst får kalla sig det. Det gör det enkelt för företag att hitta en redovisningskonsult som är kvalitetssäkrad och håller sig uppdaterad kring nyheter samt lagar.

För att erhålla titeln som auktoriserad redovisningskonsult så måste krav kring utbildning samt praktisk erfarenhet uppfyllas. Utbildningen måste vara på akademisk nivå med kurser inom bland annat redovisning, beskattning samt viss juridik. Den praktiska erfarenheten måste pågå under minst 5 år.

Den auktoriserade redovisningskonsulten måste förnya sin titeln vart sjätte år. Kvalitetskontrollen genomförs för att försäkra både näringsliv och samhället om att konsulten håller sig uppdaterad kring nyheter samt lagar samt håller en kvalitetsnivå i sitt arbete som uppfyller fastställda redovisningsnormer och yrkesetiska regler.

Gör det enkelt att hitta en redovisningskonsult

Med Revisor Vimmerby är det enkelt att hitta en redovisningskonsult som uppfyller alla ens krav samt behov. Det krävs tid och tålamod för att alla kriterier ska tillgodoses, men genom tjänsten kan du låta oss göra jobbet istället. Fyll bara i formuläret och beskriv vad ni behöver hjälp med samt hur ert företag ser ut så sköter vi resten.

Vi på Revisor Vimmerby har lång erfarenhet av att matcha företag med redovisningskonsulter och revisorer, vi vet alltså vad som krävs för att skapa en optimal matchning. Tjänsten är kostnadsfri och våra samarbetspartners kvalitetssäkras alltid för att högsta kvalitet ska erbjudas.

Börja här