Öppet alla dagar: 8-20

Telefon: 010 - 495 83 00

Revisor Alingsås

Vem har inte många gånger blivit frustrerad över antingen bokföringen eller deklarationen? Speciellt för företag finns det många regler att förhålla sig till vilket kan göra att fel smyger sig in. Revisor Alingsås har en lösning på det här problemet.

Vår tjänst erbjuder dig att hitta ekonomisk hjälp i närheten. Våra samarbetspartners är verksamma i Alingsås vilket gynnar det personliga mötet och personkemin. Du kan enkelt hitta en revisor eller redovisningskonsult inom 36 timmar. Tjänsten är självklart helt kostnadsfri och vi lägger stor vikt på vilka vi samarbetar med. Du väljer själv vilken revisions- eller redovisningsbyrå som passar ditt ändamål bäst.

Få erbjudanden kostnadsfritt från upp till 3 revisorer / redovisningskonsulter

  • Revision
  • Bokföring
  • Lönehantering

Att vara företagare i Alingsås

I Alingsås finns det över 3 500 företag med cirka 39 000 invånare. Varje år firas en potatisfestival eftersom Jonas Alströmer, som var från Alingsås, sägs ha infört och populariserat potatisen i Sverige. Alingsås är även känt för sina kaféer och har ett rikt föreningsliv med cirka 350 föreningar av olika slag.

För den som vill etablera sig i Alingsås finns det stöd att få. Alingsås Business Center hjälper till med frågor om att starta företag, hitta lokal, tips på företagsnätverk och annat. De finns där för att underlätta i företagandet. Alingsås kommun har även tagit fram tre näringslivsstrategier: handel, besöksnäring och industri/tjänster. Det finns ett aktivt arbete för att skapa ett bra företagsklimat och förbättra förutsättningarna för företagandet i kommunen. Nyckeln är att det ska vara enkelt att starta, etablera, driva och utveckla företag i kommunen.

För att skapa nya kontakter är det viktigt med nätverk. Det kan medföra nya affärsmöjligheter och marknader för ditt företag, därför är det en viktigt del i Alingsås kommuns näringslivsarbete att samverka med lokala näringslivsorganisationer. Det anordnas olika typer av företagsaktiviteter i syfte att öka nätverkandet mellan företagen i Alingsås. Träffarna är även till för att inspirera, informera och vägleda. ”Before Work” är en av dessa träffar som sker tidigt på morgonen. Vid varje tillfälle är det ett företag som står som värd. Företaget bjuder på frukost och en presentation av sin verksamhet. ”Before Work” är en fantastisk möjlighet för att marknadsföra sin verksamhet för potentiella kunder, samarbetspartners eller kollegor i kommunen.

Redovisningskonsulten kan hjälpa till med ekonomin

Även om Alingsås erbjuder bra möjligheter för att starta och driva ett företag så finns det andra saker att titta på också. Ekonomin är en viktigt del och det är inte alltid det finns tid eller kunskap, därför är det bra att det finns redovisningskonsulter. Alingsås har revisions- och redovisningsbyråer som kan hjälpa till med de ekonomiska bitarna och ser till att du kan fokusera på att utveckla ditt företag. Revisor Alingsås hjälper dig komma i kontakt med dessa redovisningskonsulter.

Konsulten har varierande arbetsuppgifter och kan hjälpa till med det mesta beroende på vad du har för behov. De arbetar med redovisningstjänster och rådgivning inom redovisning, beskattning och företagande. En del av uppgifterna kan omfatta kundfakturering, fakturor från leverantörer, bokföring eller bokslut. Vanligtvis omfattar arbetsuppgifterna att hjälpa företaget med momsredovisnings, skattedeklaration och löneredovisning. Väldigt ofta är konsulten en rådgivare som kan dela med sig av möjligheter som finns kring företagets resultat och enklare skattefrågor.

Den auktoriserade redovisningskonsulten garanterar hög kvalitet

Att kalla sig för redovisningskonsult kan vem som helst göra, däremot finns det en titel som är skyddad enligt svensk lag vilket är auktoriserad. Titeln auktoriserad redovisningskonsult lanserades 2006 och erhålls av Srf konsulterna och FAR. För att konsulten ska kunna bli auktoriserad måste flera olika krav uppfyllas. Det är bland annat krav på akademisk utbildning och flera års erfarenhet som redovisningskonsult.

Väljer du en auktoriserad redovisningskonsult kan du känna dig trygg med den tjänst som levereras. Titeln måste förnyas vart 6:e år och konsulten måste genomgå löpande vidareutbildning för att hålla uppe en viss standard. De tar ansvar för att de utförda tjänsterna håller hög kvalitet vilket leder till hög kvalitet i redovisningen. Dessutom måste den auktoriserade redovisningskonsulten följa Reko som är en standard för god sed vid utförande av redovisningstjänster. Reko är ett stöd som bidrar till ett effektivare arbete och högre kvalitet i tjänsterna.

För att du som kund hos Revisor Alingsås ska levereras högsta kvalitet samarbetar vi med auktoriserade redovisningskonsulter. Om du känner att det är dags att lämna över den ekonomiska redovisningen behöver du bara fylla i formuläret. Våra samarbetspartners svarar dig inom 36 timmar. Du kan dessutom kontakta oss om du behöver en auktoriserad revisor.

Börja här