Öppet alla dagar: 8-20

Telefon: 010 - 495 83 00

Hitta någon som kan hjälpa dig med bokföring i Malmö

Vi på Ekonomijuridik är experter på att hitta redovisningskonsulter och revisionsbyråer som kan hjälpa dig med bokföring i Malmö stad. Vår unika tjänst gör det enkelt för dig att begära in tre kostnadsfria offerter inom 24 timmar från någon av våra samarbetspartners. Du kan sedan enkelt själv gå igenom dem och välja 2000px-Malmö_fulla_vapen.svgden byrå som passar just dig bäst.

Vår tjänst är smidig att använda. Du fyller enkelt i formuläret och specificerar vad du behöver hjälp med, ju mer information du lämnar till oss, ju lättare blir det för oss att matcha en partner i vårt system som uppfyller dina behov. Se därför alltid till att lämna så mycket information som möjligt vid offertförfrågan. Du väljer sedan det alternativ som passar dig allra bäst. Eftersom vi kvalitetssäkrar våra partners så kan du alltid vara säker på att få förmånliga offerter från seriösa bokföringsbyråer i Malmö. Med oss är du i trygga händer.

[contact-form-7 id=”68″ title=”Contact revisor”]

Konsten att välja rätt bokföringsbyrå

confusion-311388_1280Det finns ett stort utbud av olika byråer i Malmö stad som arbetar med bokföring. Oftast kommer man i kontakt med en byrå genom en personlig rekommendation eller en sökning på internet.

Hur ska man veta vilken av alla byråer som är bäst? Det är just här vi lägger extra stort fokus genom att noggrant välja ut partners från Malmö stad som uppfyller våra kunders behov. Vi vill att din nya bokföringsbyrå i Malmö ska uppfylla alla dina krav och att det blir starten på ett långvarigt samarbete där båda parter är nöjda.

Viktig information om bokföring

Att bokföra innebär att man antecknar varje affärshändelse i ett företag, vare sig det handlar försäljning eller inköp. För varje transaktion som sker i företaget ska det finnas ett bevis/dokument som beskriver själva affärshändelsen. I regel handlar det ofta om ett enkelt kvitto, en faktura som kommit in eller ska skickas iväg. Det är denna handling notebook-303929_1280som kallas för verifikation.

Det brukar rekommenderas att man bokför dagligen och för in dagsaktuella affärshändelser som inträffat. På så sätt kan man spara både tid och pengar om man exempelvis skött sin bokföring själv tidigare men har bestämt sig för att anlita en byrå som ska ta över ansvaret.

Viktigt att känna till är att så fort man har bokfört en affärshändelse får den inte längre tas bort eller på något sätt göras oläslig. Skulle man behöva göra någon förändring av denna ska denna fortfarande finnas kvar och även den korrigerade affärshändelsen.

Vilka är skyldiga till att bokföra

Man kan utgå från att alla företag i Sverige är skyldiga att bokföra, det tillämpas dock olika regler beroende på vilken typ av verksamhet man bedriver. Aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och ekonomiska föreningar är alltid skyldiga att bokföra.

Tittar man på andra typer av verksamheter som stiftelser, intresseföreningar och trossamfund så är dessa inte gavel-145568_1280skyldiga att bokföra om deras tillgångar är mindre än olika gränsvärden. Stat, landsting och kommuner är inte bokföringsskyldiga. Privatpersoner är bokföringsskyldiga enligt lag så snart de bedriver näringsverksamhet (enskild firma).

Varför är det viktigt att bokföra

Att ha koll på sin bokföring innebär att man får utomordentligt bra koll på företagets ekonomi. Man får lätt insikt om företagets intäkter kontra utgifter och kan på ett enkelt och smidigt sätt skapa prognoser. Många viktiga affärsbeslut som fattas i ett företag har sin grund i bokföringen och den information som en bra och strukturerad bokföring kan ge. Det är även vanligt att myndigheter, banker och kunder som kan behöva information om ens företag ekonomiska välmående.

[contact-form-7 id=”52″ title=”Mini Form”]

Hur ofta behöver man bokföramoney-bag-400301_640

Kontanta in- och utbetalningar ska bokföras senast påföljande arbetsdag. Andra typer av affärshändelser ska bokföras så snart som möjligt. I praktiken betyder detta att en affärshändelse som har skett måste absolut bokföras senast månaden efter den inträffat.

Välkommen till oss på Ekonomijuridik när du söker hjälp med bokföring i Malmö!