Öppet alla dagar: 8-20

Telefon: 010 - 495 83 00

Letar du efter någon som kan bokföring i Lund?

Vi på Ekonomijuridik är specialister på att förmedla revisorer, redovisningskonsulter och även revisionsbyråer som kan hjälpa dig med din bokföring i Lund. Genom att fylla i vårt formulär så får du möjlighet att få tre kostnadsfria offerter från oss. När vi mottagit informationen går vi igenom formuläret för att sedan matcha dig mot en lämplig samarbetspartner.

Alla våra partners kvalitetssäkras av oss på Ekonomijuridik och i samband med att du får tre kostnadsfria offerter inom 24 timmar från oss. Våra partners är medvetna om att de konkurrerar med andra om just ditt uppdrag och anstränger sig därför lite extra för att ge dig förmånliga offerter. Med oss slipper du också leta upp lämpliga byråer;  redovisningskonsulter, revisorer och andra redovisningsbyråer kommer till dig och inte tvärt om. Du kan sedan i lugn och ro gå igenom dina offerter som du har mottagit från oss på Ekonomijuridik. Vår förhoppning är du kommer hitta en ny partner via oss som blir början på ett långt samarbete där båda parter blir nöjda. Lämna din bokföring till ett proffs i Lund och lägg din tid på andra viktigare saker i ditt företag.

[contact-form-7 id=”68″ title=”Contact revisor”]

Bokföring

Att bokföra innebär att man för anteckningar på affärstransaktioner och därmed kan redovisa ekonomiska händelser som har ägt rum. Många som behöver hjälp med sin bokföring i Lund vet inte alltid om det är en revisor, redovisningskonsult eller en vanlig redovisningsbyrå man behöver. När du vänder dig till oss på Ekonomijuridik så hjälper vi dig med detta. Detta sker i samtal med dig när vi ringer upp dig för att kontrollera dina uppgifter och informationen du lämnat i formuläret.

Verifikationer: Alla företagets transaktioner måste det finnas skriftliga bevis för. Detta kallas verifikationer. Detta brukar ofta vara kvitton eller fakturor. Skulle du inte någon verifikation så får du skapa en egen själv. Detta kallas för
bokföringsorder
.

Resultaträkning: En resultaträkning är en sammanställning av resultatkonton i bokföring. Här kan man se verksamhetens intäkter, omsättning och kostnader. Man redovisar samtliga intäkter och kostnader under räkenskapsåret här. Vanliga poster som dyker upp här är omsättning, personalkostnader, avskrivningar, skatter, ränteintäkter och räntekostnader.

Balansrapport: En balansrapport är en förenklad version av en balansräkning. Den största skillnaden är att en balansrapport är mer detaljerad än balansräkning. Denna rapport ger inte alltid en rättvisande bild av företagets finansiella ställning då rapporten saknar periodisering och andra bokslutsjusteringar. En balansräkning ska man helst använda för extern kommunikation om man vill redovisa högre precision och ge en mer rättvisande bild av företagets finansiella ställning.

Huvudbok: En sammanställning som ger dig all bokföring sorterad efter konto. Här samlar man företagets alla konton och händelser under given period. Alla ekonomiska händelser ordnas systematiskt med hjälp av kontona i kontoplanen. Här ska man kunna redovisa varje händelse till ett konto så att det går att avläsa, på så sätt blir det enkelt att se vad saldot är på de olika kontona och därigenom blir det lätt att se hur företagets intäkter, tillgångar, skulder och kostnader förändras.

Lag om bokföring

Enligt lag är i så gott som alla näringsidkare skyldiga enligt lag att bokföra. Alltså verksamheter som bedriver någon form av ekonomisk art. Bolagsformer som aktiebolag, handelsbolag och enskilda firmor är alltid skyldiga att föra bokföring. Har man en enskild firma som man driver så är det extra viktigt att känna till att du blir personligt ansvarig om din firmas bokföring inte sköts.

Några tips

  • Bokför alltid regelbundet, vänta inte med att bokföra alla affärshändelser i slutet av månaden. Risken är att du kan ha glömt hur en affärshändelse gick till. Bokför man regelbundet får man bättre koll över sin verksamhets resultat.
  • Ha alltid ordning på alla verifikationer, detta kommer spara dig både tid och pengar.
  • Fakturera regelbundet, tänk på att det tar tid från att du fakturerar tills du får betalt.

Lägg ut din bokföring i Lund till en pålitlig partner

Spara tid och pengar genom att använda vår tjänst. Du behöver inte längre lägga tid på att hitta en redovisningsbyrå, redovisningskonsult eller revisor. Låt dem komma till dig istället. När vi hjälper dig att hitta offerter vet våra partners om att de konkurrerar med andra byråer, vilket ger dig bra och prisvärdiga offerter.

[contact-form-7 id=”52″ title=”Mini Form”]

Vår tjänst är kostnadsfri och du förbinder dig inte till att anlita någon av byråerna. När du vänder dig till oss på Ekonomijuridik kommer du komma i kontakt med en lämplig partner vi väljer att matcha mot dina kriterier för uppdraget. Våra partners har lång erfarenhet av alla möjliga uppdrag inom bokföring och alla våra partners i Lund är noggrant granskade och valda av oss.