Öppet alla dagar: 8-20

Telefon: 010 - 495 83 00

Revisor Mjölby

Drar du dig för att ta tag i bokföringen? Du är inte ensam om det och många ser det som en tråkig och tidskrävande uppgift. Därför väljer företag att anlita redovisningskonsulter som är experter på detta och mycket mer. Vill du komma i kontakt med en redovisningskonsult kan vi på Revisor Mjölby hjälpa dig.

Med vår långa erfarenhet och våra professionella samarbetspartners skapar vi en matchning som sätter kunden i fokus. För att du ska ha flera valmöjligheter får du alltid upp till 3 unika offerter att välja mellan. Tjänsten är kostnadsfri och du får alltid svar inom 36 timmar efter du fyllt i formuläret.

Få erbjudanden kostnadsfritt från upp till 3 revisorer / redovisningskonsulter

  • Revision
  • Bokföring
  • Lönehantering

En redovisningskonsult kan hjälpa dig med mycket

Det viktigaste som företagare är självklart att driva och utveckla företaget. Det är många som fasar inför tanken på kvittohögar, momsdeklarationer och skatteuträkningar. För att du ska kunna koncentrera dig på företaget hjälper Revisor Mjölby dig att hitta en redovisningskonsult utan kostnad. Det kan kännas som en omöjlig ekvation att få tiden att räcka till både administration och affärer. För att du ska slippa slösa tid på att hålla reda på olika regelverk som uppdateras och rätt papper som ska fyllas i kan en redovisningskonsult hjälpa dig.

Redovisningskonsulter arbetar med redovisningstjänster och rådgivning inom redovisning, beskattning och företagande. Beroende på vad uppdragsgivaren har för önskemål så varierar arbetsuppgifterna. Uppdragen kan innebära registrering av fakturor, löner, betalningar och andra verifikationer till att skapa bokslutsunderlag och sammanställa årsredovisningar. Vanligtvis omfattar uppgifterna att hjälpa företaget med momsredovisning, skattedeklaration och löneredovisning. Konsulten kan biträda både större och mindre företag.

Ekonomin är en central del i ett företag vilket gör att redovisningskonsulten får en viktig roll. För arbetet krävs ett sinne för siffror och en helhetssyn inom ekonomi. Eftersom de håller sig uppdaterade kring alla regler och lagar som gäller för redovisning så behöver du inte oroa dig över att det blir fel. Som företagare får du dessutom mer tid över till annat om du har en redovisningskonsult som hjälper dig.

Redovisningskonsulter kan vara auktoriserade

Redovisningskonsult är ingen skyddad titel vilket innebär att vem som helst kan kalla sig det. För att du ska känna dig trygg med tjänsten som vi på Revisor Mjölby erbjuder så kvalitetssäkrar vi alla led. Hos oss kan du hitta auktoriserade redovisningskonsulter med lång erfarenhet och bred kompetens.

Titeln auktoriserad är skyddad enligt svensk lag och innebär att redovisningskonsulten har uppfyllt flera krav. Det krävs bland annat utbildning på akademisk nivå eller motsvarande inom företagsekonomi, juridik och skatt. Därefter är det krav på praktisk erfarenhet i minst 3 år beroende på konsultens utbildning. För att säkerställa att hög kvalitet levereras under auktoriseringen måste titeln förnyas vart sjätte år.

Reko och kvalitetskontroll

Auktoriserade redovisningskonsulter arbetar enligt Reko som är en standard för god sed vid utförande av redovisningstjänster. I redovisningskonsultens vardag används Reko som stöd för att bidra till ett effektivare arbete och högre kvalitet på redovisningstjänsterna. Alla auktoriserade redovisningskonsulter och deras medarbetare som tillhandahåller redovisningstjänster ska tillämpa Reko. Den innehåller inte några redovisningsregler utan fokuserar enbart på hur själva arbetet ska utföras. En övergripande metodik presenteras i Reko som vid tillämpning ska medföra att de utförda tjänsterna uppnår hög kvalitet. Anpassningen till standarden och den praktiska tillämpningen påverkas av den enskilda redovisningsföretagets storlek och inriktning, samt hur arbetet har organiserats i övrigt.

För att näringslivet och samhället i övrigt ska kunna förlita sig på redovisningskonsultens arbete finns kvalitetskontroller. Det är även ett stöd för konsulten i dennes eget kvalitetsarbete. Kvalitetssäkring utgör branschens viktigaste medel för att ge allmänheten och tillsynsmyndigheterna garantier för att revisorer, redovisningskonsulter och redovisningsföretag håller en kvalitetsnivå i sitt arbete som uppfyller fastställda revisions- och redovisningsnormer och yrkesetiska regler. Kvalitetskontrollen tar primärt sikte på auktoriserade redovisningskonsulter och deras tillämpning av Reko, och på den kvalitetsnivå med vilken revisions- och redovisningsföretaget bedrivs. Titeln som auktoriserad redovisningskonsult är en kvalitetsstämpel som ger en tydlig yrkesidentitet. Vart sjätte år måste titeln förnyas genom att genomgå kvalitetskontroll för redovisningsverksamhet.

Revisor Mjölby hjälper dig hitta en auktoriserad redovisningskonsult

För att du som kund ska levereras högsta kvalitet hjälper vi dig hitta en auktoriserad redovisningskonsult. Du blir erbjuden professionell hjälp med din redovisning och slipper slösa din energi på sånt du inte gillar. Genom att fylla i formuläret kan du komma i kontakt med våra samarbetspartners inom 36 timmar och få upp till 3 kostnadsfria offerter. Vi på Revisor Mjölby erbjuder en enkel och snabb tjänst som sätter dig i fokus. Vi hjälper dig även hitta en auktoriserad revisor.

Börja här