Öppet alla dagar: 8-20

Telefon: 010 - 495 83 00

Revisor Linköping

Om du äger och driver ett företag i Linköping kan du använda oss på ekonomijuridik.se och revisor Linköping för att hitta en revisor eller en redovisningskonsult som uppfyller just dina krav och önskemål.

Fyller du i och skickar in formuläret som du hittar här på hemsidan så får du inom 36 timmar upp till tre offerter från våra samarbetspartners inom Revisor Linköping.

Få erbjudanden kostnadsfritt från upp till 3 revisorer / redovisningskonsulter

  • Revision
  • Bokföring
  • Lönehantering

Välj lokalt – välj Revisor Linköping

Inget slår en lokalt förankrad partner. Någon som kan och förstår hur det är att göra affärer och verka i Linköping. Linköping har som motto “Där idéer blir till verklighet” och säkert delar du den inställningen. Kanske är du verksam inom byggbranschen och gör bokstavligen idéer till verklighet?

Särskild problematik i byggbranschen

Byggbranschen, särskilt om entreprenadverksamheten kombineras med fastighetsinnehav, är komplicerad och man tjänar mycket, även som mindre aktör, på att ta hjälp av en skicklig redovisningskonsult. En som kan sköta all den löpande ekonomin och redovisningen samt ge råd i ekonomiska frågor. Via oss på ekonomijuridik.se och Revisor Linköping får du, efter att du kontaktat oss genom formuläret på hemsidan, inom 36 timmar motta upp till tre offerter från revisorer eller redovisningskonsulter som kan hjälpa dig.

Omvänd skattskyldighet gäller inom byggsektorn

Inom byggsektorn råder omvänd skattskyldighet vilket innebär att det är köparen och inte säljaren som ska deklarera och betala momsen. Så om är du verksam i byggbranschen och säljer byggtjänster till andra företag i Sverige eller till företag som säljer dina tjänster vidare måste du vara medveten om detta. Det är alltså det företag som säljer till slutkonsumenten som tar ut momsen av kunden. Ibland kan det som byggföretag vara svårt att veta vad som gäller och då är det väldigt bra att snabbt kunna få svar från redovisningskonsult eller någon med motsvarande kompetens, vilket då lätt hittar via Revisor Linköping och ekonomijuridik.se.

Anledningen till att man har omvänd skattskyldighet inom byggsektorn är för att motverka skattefusk där köparen gör avdrag för momsen som inte betalas av säljaren.

Vid försäljning av byggtjänster är momsen 25 % och den använder man när man redovisar den utgående momsen enligt reglerna för omvänd skattskyldighet, den ingående momsen däremot beräknas på inköpsvärdet utan moms.

Fakturering med ROT

ROT är en akronym för “Renovering, Ombyggnad, Tillbyggnad”  och är ett skatteavdrag till privatpersoner som anlitar byggföretag för att utföra renoveringar m.m. Rotavdraget blev permanent 2008 men har faktiskt funnits sedan 1993 och infördes från början i syfte att stimulera byggindustrin och minska antalet svarta jobb i branschen, samt att givetvis ge privatpersoner bättre möjlighet att renovera eller bygga om sina bostäder.  Men sedan 2008 är det som sagt ett permanent avdrag och innebär en skattereduktion på 30 % av arbetskostnaden (före 2016 var det på 50 %). Som verksam i byggbranschen är det en styrka att kunna informera sina kunder om ROT, men då måste man själv först sätta sig in i vad som gäller och den typen av information kan man få från en skicklig redovisningskonsult och via Revisor Linköping. Utnyttja gärna vårt kostnadsfria erbjudande om upp till 3 offerter inom 36 timmar.

Är du i behov av Revisor Linköping?

Har din byggverksamhet växt så mycket att du nu behöver en revisor? Då kan det vara bra att känna till att det finns olika typer av revisorer. En revisor ha titeln ideell, godkänd eller auktoriserad revisor men oavsett vilket är det dennes uppgift att utföra en så kallad revision, det vill säga genomföra en oberoende granskning av bokföring, beslutsmässighet och verksamhet i en organisation eller ett företag. Från revisorn får du i regel inte hjälp och rådgivning under årets gång utan vill du ha det tar du istället hjälp av en redovisningskonsult. Men oavsett vilka behov du har så kan du hitta det du söker via ekonomijuridik.se och Revisor Linköping. I vårt nätverk av samarbetspartners finns experter inom alla sorters ekonomisk rådgivning, redovisning och revision.

Fyll i formuläret och invänta dina offerter

När du fyllt i formuläret som du hittar här på vår hemsida och där förklarat ditt ärende så precist som möjligt behöver du bara luta dig tillbaka och vänta på att få dina offerter. Att i lugn och ro kunna jämföra olika offerter från revisor Linköping gör att du kan vara säker på att fatta ett bra beslut.

Börja här