Öppet alla dagar: 8-20

Telefon: 010 - 495 83 00

Nyheter

Ossian fick mer tid över till sin byggfirma

Ossian Roos driver en byggfirma i Landskrona. För ett halvår sedan skickade han in en förfrågan till EkonomiJuridik om en ny redovisningskonsult, vilket var början på ett tryggt och givande samarbete.

Läs mer

Dags för semester, men vad gäller?

Tiden som de flesta har väntat på är äntligen här: sommar, sol, bad och semester. Vi har sammanställt viktiga punkter kring semestern som du bör känna till.

Läs mer

Största anledningarna till att redovisa digitalt

Allt mer och mer i samhället blir digitalt, vilket även redovisning har blivit. Idag är det mycket enklare att hantera mängder med information eller sköta bokföringen och varför det är så förklarar vi närmre i nästa stycke.

Läs mer

Som samarbetspartner hos EkonomiJuridik

EkonomiJuridik samarbetar med revisions- och redovisningsbyråer över hela Sverige. De kallas för partners och det är de som tar sig an uppdragen som skickas in på sidan. Vi har tidigare förklarat vad som händer när man skickar in en förfrågan om hjälp med redovisning eller revision, men vad innebär det egentligen att vara partner?

Läs mer

Garanterar din trygghet

Auktoriserade redovisningskonsulter och auktoriserade revisorer vet vi redan har utbildning och erfarenhet. Men vad händer egentligen sen? Vem är det som ser till att de fortsätter utvecklas? Vem kontrollerar deras kvalitet?

Läs mer

En dag på valideringsavdelningen

Kvalitet, engagemang och kundfokus. Det här är bara några av de nyckelord som genomsyrar arbetet på valideringsavdelningen på EkonomiJuridik. Idag pratar vi med Mattias och gör en djupdykning i vad det innebär att skicka in en förfrågan hos EkonomiJuridik.

Läs mer

Hur väljer man företagsform?

När du ska starta företag finns det olika företagsformer att välja mellan. Vilken du väljer beror på hur förutsättningarna ser ut, hur många ni är och vad det är för slags verksamhet som ska bedrivas.

Läs mer

Nya lagar för 2017

Lagar och regler är ständigt i förändring. Inför 2017 togs flera beslut om ändringar i flera olika branscher. Större företag har krav på sig att upprätta en hållbarhetsrapport och momsen för reparation av bland annat cyklar har sänkts.

Läs mer

Skillnad mellan F-skatt och SA-skatt

Varje månad den 13de ska företagets debiterade F-skatt och SA-skatt vara bokfört på Skatteverkets konto. Vad skatterna innebär skiljer sig däremot åt. Företag som är godkända för F-skatt F-skatt står för företagsskatt och är något som betalas av företagare som bedriver näringsverksamhet.

Läs mer

Vilka kostnader är avdragsgilla i ett företag?

Det finns ett helt lexikon på Skatteverkets hemsida med avdrag som kan göras i ett företag. Först och främst kan vi däremot reda ut vad som menas med avdragsgilla kostnader i ett företag. Alla företag har kostnader som är nödvändiga för att driva verksamheten och det är just dessa kostnader …

Läs mer