Öppet alla dagar: 8-20

Telefon: 010 - 495 83 00

Nyheter

Då slipper du skatta för julgåvor till de anställda

Nu börjar julen närma sig med stormsteg och det är dags att ta tag i alla detaljer. Nu har du säkert funderat ett tag över årets julklappar till de anställda men det är bra att känna till vilka regler som finns att förhålla sig till.

Läs mer

Hur får jobbmobilen användas?

För många är mobiltelefonen den viktigaste utrustningen de har i sitt arbete. För vissa är det till och med omöjligt att utföra sitt arbete utan en mobiltelefon. Men vad händer om jobbmobilen används privat?

Läs mer

Bokföra i Excel? Nja, då får du tänka om

Som nybliven företagare finns det en hel del att sätta sig in i och hålla koll på. Bokföringen är en stor uppgift i ett företag och det är oerhört viktigt att den görs på rätt sätt och utifrån rätt förutsättningar.

Läs mer

Sjukersättning för företagare?

Reglerna för sjukersättning för dig som företagare ser annorlunda ut beroende på vad det är för företag du driver. Även företagare bidrar till socialförsäkringen genom att betala skatt men problemet är att det kan vara lite krångligare.

Läs mer

Hur klarar du dig när olyckan är framme?

På grund av allt som händer i ett företag och som måste fixas är det lätt att glömma bort en otroligt viktig detalj – försäkring! Du som har enskild firma och arbetar hemifrån kanske tänker att det är onödigt eftersom du redan har en hemförsäkring?

Läs mer

Låt inte kapitalet sätta krokben för dig

För många som ska starta företag är den största och viktigaste frågan hur man ska få tag på kapital. Det här är däremot också en frågeställning som dyker upp hos företag som vill växa och de flesta tänker nog direkt på banklån.

Läs mer

Dags att gå från enskild firma till aktiebolag?

Har du funderat på att gå från enskild firma till aktiebolag men inte riktigt vågat? Steget behöver faktiskt inte vara så himla stort men för att du ska känna dig tryggare med övergången har vi sammanställt en liten guide.

Läs mer

Förberedelser inför den nya dataskyddsförordningen

I mitten av 2018 kommer personuppgiftslagen (PUL) ersättas med den nya dataskyddsförordningen. Dataskyddsförordningen kommer innehålla stora förändringar och vissa kommer vara helt nya. Redan nu kan du däremot förbereda.

Läs mer

Starta företag utan att förlora din anställning

Många är rädda för att ta steget ut och starta företag på grund av att det inte finns någon säkerhetslina. Men det finns faktiskt en möjlighet som ger dig lite mer trygghet: tjänstledighet. Det är till och med en lagstadgad rätt.

Läs mer

Är kollektivavtal passande för ditt företag?

Det är väldigt lite som är reglerat av lagen gällande anställningsvillkor eftersom i stort sett det mesta är reglerat i kollektivavtal. Men det är inte tvunget för dig som företagare att ansluta till kollektivavtal eftersom det är helt frivillig för alla företag.

Läs mer