Öppet alla dagar: 8-20

Telefon: 010 - 495 83 00

Nyheter

Olika krav för upphandling

Det finns redan en hel del som skiljer en privat sektor från en offentlig. När det kommer till upphandling märks det extra mycket eftersom det finns regler den offentliga sektorn måste hänsyn till som inte den privata måste. Först av allt kan vi däremot reda ut vad en upphandling faktiskt är för något.

Läs mer

Spara till tjänstepension som företagare

Som anställd har du ofta tjänstepension som din arbetsgivare betalar in. Men som företagare ligger det här ansvaret på dig själv, vilket inte alla har koll på. Tjänstepensionen har en betydande del av pensionen du kommer leva på när du slutar arbeta vilket gör det viktigt att veta hur man ska spara.

Läs mer

Uppdragsbranschen gör det enkel för dig som kund

Den digitala eran har verkligen tagit världen med storm och mer eller mindre tvingat många att anpassa sig. Inom flera olika branscher är det ett måste att följa med i den digitala utvecklingen för att inte gå under men sen finns det också de som gör något helt nytt av det.

Läs mer

Summering av gamla och nya lagar

I början på året hörde vi att en ny lag skulle träda i kraft som berörde plastpåsar. Så från och med den 1 juni blev det obligatoriskt för butiker att informera om:

Läs mer

Så funkar rut- och rotavdrag

Om en köpare anlitar dig för ett arbete som ingår i rut eller rot kan de få skattereduktion. En viss del av arbetet ingår inte i avdraget och det finns ett fastställt belopp för avdraget som inte får överskridas.

Läs mer

Så byter du företagsform

Har företaget gått så bra att du vill driva vidare det som ett aktiebolag? Eller ni kanske vill bli fler delägare i bolaget? Oavsett vilka anledningar du har för att ändra företagsform så måste du först veta vad som gäller och hur det går till. Vi listar några av de punkter som är viktiga under den här processen.

Läs mer

Ossian fick mer tid över till sin byggfirma

Ossian Roos driver en byggfirma i Landskrona. För ett halvår sedan skickade han in en förfrågan till EkonomiJuridik om en ny redovisningskonsult, vilket var början på ett tryggt och givande samarbete.

Läs mer

Dags för semester, men vad gäller?

Tiden som de flesta har väntat på är äntligen här: sommar, sol, bad och semester. Vi har sammanställt viktiga punkter kring semestern som du bör känna till.

Läs mer

Största anledningarna till att redovisa digitalt

Allt mer och mer i samhället blir digitalt, vilket även redovisning har blivit. Idag är det mycket enklare att hantera mängder med information eller sköta bokföringen och varför det är så förklarar vi närmre i nästa stycke.

Läs mer

Som samarbetspartner hos EkonomiJuridik

EkonomiJuridik samarbetar med revisions- och redovisningsbyråer över hela Sverige. De kallas för partners och det är de som tar sig an uppdragen som skickas in på sidan. Vi har tidigare förklarat vad som händer när man skickar in en förfrågan om hjälp med redovisning eller revision, men vad innebär det egentligen att vara partner?

Läs mer