Öppet alla dagar: 8-20

Telefon: 010 - 495 83 00

Nyheter

Förberedelser inför den nya dataskyddsförordningen

I mitten av 2018 kommer personuppgiftslagen (PUL) ersättas med den nya dataskyddsförordningen. Dataskyddsförordningen kommer innehålla stora förändringar och vissa kommer vara helt nya. Redan nu kan du däremot förbereda.

Läs mer

Starta företag utan att förlora din anställning

Många är rädda för att ta steget ut och starta företag på grund av att det inte finns någon säkerhetslina. Men det finns faktiskt en möjlighet som ger dig lite mer trygghet: tjänstledighet. Det är till och med en lagstadgad rätt.

Läs mer

Är kollektivavtal passande för ditt företag?

Det är väldigt lite som är reglerat av lagen gällande anställningsvillkor eftersom i stort sett det mesta är reglerat i kollektivavtal. Men det är inte tvunget för dig som företagare att ansluta till kollektivavtal eftersom det är helt frivillig för alla företag.

Läs mer

Företagsbil: Leasa eller köpa?

Dags att skaffa företagsbil? Med flera alternativ tillgängliga är det inte alltid självklart vilket alternativ som är bäst för dig och företaget. Du har däremot säkert redan hört talas om tjänstebil, förmånsbil och leasingbil.

Läs mer

Känn till lagarna som företag måste ta hänsyn till

Något av det absolut viktigaste som finns i ett företag är att hålla reda på vilka lagar som gäller och styr. Att inte ha koll kan i värsta fall leda till förödande konsekvenser. Vi har i denna artikel sammanfattat kort några av de lagar som är viktiga att hålla reda på.

Läs mer

Förmåner eller inte?

Idag är det många företag som erbjuder sina anställda olika förmåner. Friskvård, mobiltelefoner, utbildning och tjänstebil är bara några av de saker du kan erbjuda dina anställda. Däremot är det inte så enkelt som att bara ge den anställde förmånen utan det finns regler för hur det får se ut.

Läs mer

Se över dina försäkringar i företaget

Det är viktigt att se över vilka försäkringar som finns i företaget eller vilka försäkringar du ska välja när du startar företag. Däremot är det inte endast företaget i sig som behöver försäkras utan även alla anställda och dig själv. Har du inga försäkringar över huvud taget är det hög tid att skaffa det.

Läs mer

Anställa för första gången

Den största investeringen du kan göra för ditt företag är att anställa. Att bli arbetsgivare är däremot ett stort ansvar och det finns en hel del regler samt lagar du måste sätta dig in i. För att du ska känna dig lite tryggare i situationen har vi sammanställt vad du behöver tänka på.

Läs mer

Olika krav för upphandling

Det finns redan en hel del som skiljer en privat sektor från en offentlig. När det kommer till upphandling märks det extra mycket eftersom det finns regler den offentliga sektorn måste hänsyn till som inte den privata måste. Först av allt kan vi däremot reda ut vad en upphandling faktiskt är för något.

Läs mer

Spara till tjänstepension som företagare

Som anställd har du ofta tjänstepension som din arbetsgivare betalar in. Men som företagare ligger det här ansvaret på dig själv, vilket inte alla har koll på. Tjänstepensionen har en betydande del av pensionen du kommer leva på när du slutar arbeta vilket gör det viktigt att veta hur man ska spara.

Läs mer