Öppet alla dagar: 8-20

Telefon: 010 - 495 83 00

Lönehantering

Oavsett om du är stor eller liten så kan vi på Ekonomijuridik erbjuda effektiv hjälp genom våra många professionella samarbetspartners inom lönehanteringsområdet

Få erbjudanden kostnadsfritt från upp till 3 revisorer / redovisningskonsulter

 • Revision
 • Bokföring
 • Lönehantering

Administration stjäl mycket av företagarens värdefulla tid

Många företagare, inte minst småföretagare upplever att personalrelaterat pappersarbete, däribland lönehantering, tar upp en stor del av tiden. Det är mycket som krävs för att företag ska kunna fungera i dagens samhälle och allt tar sin tid. Samtidigt lever många företagare i en knivskarp konkurrenssituation och därför är det viktigt att ständigt kunna utveckla och fokusera på sin kärnverksamhet. Med våra smarta tjänster som tillhandahålls av våra kvalificerade partners så minskar du det administrativa krånglet och kan lägga tid, kraft och resurser på utvecklingen av ditt företag i stället. Genom att slippa hantera löneutbetalningar själv eller anställa någon att göra, sparar du tid, pengar och resurser.

Vad omfattar lönehantering?

Så fort det finns en anställd så ska det betalas ut en lön varje månad och skatt ska beräknas på lönen. En korrekt ifylld arbetsgivardeklaration ska fyllas i till Skatteverket. Ett bokföringsunderlag till bokföringen ska fyllas i och en inbetalning till banken ska göras varje månad.

Är den anställde sjuk så finns speciella regler att ta hänsyn till. Semester är ytterligare en speciell faktor i sammanhanget och när året är slut måste du dessutom skicka in kontrolluppgifter till Skatteverket. Allt det här är inte så lätt att behärska och ibland måste man ta in specialistkompetens för att lönehanteringen ska bli rätt.

Lagar, regler och kollektivavtal

Som vi nämnt är lönehantering ett komplext område som hela tiden förändras i och med att nya lagar och regler tillkommer. Förutom lagarna som styr skatter och semester så finns det speciella kollektivavtal och företagspraxis att ta hänsyn till. Enbart i Sverige finns över 500 olika kollektivavtal och många av dem ändras också varje år. Det är med andra ord mycket att ta hänsyn till lönerna ska betalas ut.

Anlita en lönehanteringsspecialist

Redovisnings – och revisionsbyråer är mycket kompententa inom lönehantering och du kan nu via vår tjänst på Ekonomijuridik få tre kostnadsfria offerter snabbt när du fyller i vårt enkla formulär. Du väljer själv i vilken utsträckning ditt företag behöver hjälp; kanske vill ni reformera hela er lönehantering eller så vill ni endast skicka in en lönelista till en fristående redovisningsbyrå så att de ger era anställda lönebesked årligen skickar kontrolluppgifter till både Skatteverket och anställda. Oavsett om ditt företag behöver ett totalansvar för lönehanteringen eller endast hjälp med mindre bitar så löser vi på Ekonomijuridik det.

Börja här

Många fördelar med löneoutsourcing

Det finns många fördelar med att anlita en extern lönehanteringsspecialist. Denne har bred kunnighet inom olika lönesystem samt gedigen erfarenhet av olika avtalsområden. Du slipper även kostnader för att utbilda din egen löneadministratör, underhåll av lönesystemet samt ersättare vid sjukdom, föräldraledighet eller semester.

Fördelar med att outsourca din löneadministration i punktform:

 • De anställda får alltid sin lön i tid
 • Minskat behov av egna nyckelpersoner
 • Inga problem vid uppdatering av lönesystem
 • Billigare att anlita någon av våra partners än att ha en egen anställd lönespecialist
 • Flexibla avtal som anpassas efter ditt företags utveckling
 • Ökad kvalitet och leveranssäkerhet
 • Tillgång till unik kompetens
 • Våra samarbetspartners är alltid uppdaterade på lagar och regler inom området
 • Experter på olika löne, tid- och reseräkningssystem
 • Tillgång till webbaserade och automatiserade processer som sparar mycket tid

Slipp det omfattande arbetet med lönehantering

Genom att anlita våra professionella partners frigör du mycket tid och sparar en hel del pengar. Det är lätt att glömma bort vilket stort och komplext område lönehantering egentligen är. Mycket tidskrävande arbete är knutet till detta och det är utomordentligt viktigt att allt blir lätt från början. Nedan finner du en förteckning på vad du slipper utföra själv när du väljer att outsourca lönehanteringen till våra partners duktiga specialister:

 • Månatlig löneredovisning
 • Redovisning av förmåner, reseräkningar och utlägg
 • Tid och avvikelserapportering
 • Månatliga rapporter till myndigheter
 • Semesterberäkning
 • Årliga kontrolluppgifter
 • Personaladministration
 • Administration av pensionsförsäkringar
 • Kontakt med myndigheter
 • Rådgivning och personalutbildning inom lönehanteringsområdet
 • Upprättande av skattedeklarationer

Om du har ett behov av utbildning inom lönehanteringsområdet så går det även utmärkt att anlita någon av våra partners. De kan vara ett stöd under utbildningstiden för din löneadministratör och säkerställa så att denne inter gör några vanliga nybörjarfel.

Spar tid och pengar!

Med oss kan du få ett mycket effektivare lönearbete som sparar både tid och pengar. Du får alltid tre kostnadsfria offerter på lönehantering via oss på Ekonomijuridik. Offerterna är självfallet inte bindande på något sätt och du väljer själv det offert-alternativ som verkar mest lockande.

Ekonomijuridik arbetar hårt för att säkerställa att endast professionella byråer erbjuder offerter till våra kunder. Detta för att undvika dyra felval. Vi kvalitetssäkrar i alla led och väljer våra partners me stor omsorg. Våra samarbetspartners är också medvetna om att de konkurrerar med andra och därför får du alltid mycket förmånliga offerter genom oss på Ekonomijuridik.

Det är enkelt att få förmånliga offerter från oss

Vi vill uppfattas som enkla och raka att ha göra med. Därför har vi upprättat ett smidigt system där du endast behöver fylla i dina kontaktuppgifter och en kort beskrivning av vad du vill ha hjälp med, sedan matchar vi din förfrågan med lämpliga byråer på din ort. Inom 24 timmar mottar du tre kostnadsfria offerter från lokala byråer i din stad. Därefter kan du i lugn och ro studera offerterna och välja den som passar dig allra bäst. Enklare kan det inte bli.

Spar tid, pengar och möda med oss – varmt välkommen till Ekonomijuridik!