Öppet alla dagar: 8-20

Telefon: 010 - 495 83 00

Digitalisera företagets brevlåda!

Utvecklingen går ständigt framåt och förhoppningsvis i rätt riktning. Det finns redan flera digitala lösningar som underlättar för dig som företagare, till exempel digital brevlåda. Det är långt ifrån alla som fått upp ögonen för möjligheten men det finns fler fördelar än nackdelar.

Men vad är då en digital brevlåda och hur använder man den? Det enda som skiljer en digital brevlåda från en fysisk är att du får posten digitalt istället. Du får däremot inte all slags post digitalt utan endast den som myndigheter skickar ut.

En digital brevlåda är ett tryggt alternativ till vanlig post och mail eftersom det krävs e-legitimation för att komma åt informationen (exempelvis Mobilt BankID). Att åtminstone testa möjligheten skadar inte eftersom du alltid kan avsluta tjänsten och få posten på papper igen. Dessutom kostar en digital brevlåda inget heller.

 

Så skaffar du digital brevlåda

För att kunna skaffa en digital brevlåda för ett företag måste du först och främst vara firmatecknare och ha e-legitimation. Ditt e-legitimation kommer vara din inloggning och innebär även att ingen obehörig kan komma åt informationen i din brevlåda.

Vilken brevlåda man ska välja beror däremot på bolagsformen och vad du själv föredrar. För aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och ekonomiska föreningar går det bra att använda Kivra, Digimail och Min myndighetspost.

Om du driver enskild näringsverksamhet måste du skaffa en digital brevlåda som privatperson hos antingen Kivra, Digimail, Min myndighetspost och e-Boks.

Viss post kan även skickas till dig som privatperson om du sitter i styrelsen för ett företag. Som privatperson kan du också skaffa en digital brevlåda för att försäkra dig om att du inte missar viktiga meddelanden.

 

Flera fördelar med digital brevlåda

Det finns gott om fördelar med att införskaffa en digital brevlåda, du kan bland annat räkna med att:

  • Viktiga meddelanden når dig och inte försvinner
  • Ingen post förstörs av väder eller hantering
  • Ingen kommer åt dina meddelanden
  • Det är kostnadsfritt och enkelt
  • Du slipper en massa pappershögar och värnar samtidigt om miljön
  • Din post alltid kommer vara tillgänglig oavsett var du är