Öppet alla dagar: 8-20

Telefon: 010 - 495 83 00

Advokat


Det finns många tillfällen när man kan behöva en advokat – både som privatperson och som företagare.
Genom vår förmedlingstjänst kopplar vi enkelt samman dig med en kompetent advokat inom ditt område. Det görs genom att en förfrågan skickas ut till de advokater vi har samlat i vårt system när du fyller i vårt formulär och berättar vad du vill ha hjälp med. Du mottar sedan 3 förmånliga offerterbjudanden från kompetenta advokatbyråer som har specialistkunskaper inom ditt efterfrågade område.

Våra samarbetspartners inom juridik hjälper dig när du har råkat ut för juridiska problem som du vill lösa. Dessutom kan du anlita dem i förebyggande syfte då du vill undvika juridiska problem.

Få erbjudanden kostnadsfritt från upp till 3 revisorer / redovisningskonsulter

 • Revision
 • Bokföring
 • Lönehantering

Privatpersoner kan behöva hjälp med

 • Äktenskapsskillnad
 • Fastighetsköp
 • Testamente
 • Familjerätt
 • Konsumenträtt
 • Brottmål
 • Försäkringsfrågor

Advokater för företag

Företag behöver ofta hjälp med juridiska frågor i den dagliga driften. Det är oftast bättre att förebygga problemen med kvalificerad juridisk hjälp än att ta tag i dem när de väl har uppstått, då blir det ofta både besvärligare och dyrare. Företag brottas ofta med frågor som olika typer av avtal, kompanjonskap och indrivning av fordringar. För företagare kan en advokat hjälpa till med:

 • Ägarfrågor och generationsskiften
 • Avtalsutformning och avtalstolkning
 • Ekonomiska tvister
 • Arbetsrättsliga tvister
 • Konkurser och bolagslikvidationer
 • Företagsförsäljning
 • Konkurrensrätt
 • Entreprenadrätt
 • Köprätt

Finns juridiskt giltiga kompanjonavtal och aktieägaravtal så underlättar det i många fall framtida problem mellan olika delägare i bolaget. Advokater som är specialiserade på affärsrätt har ofta mycket stora kunskaper inom dessa områden. Felaktigt utformade avtal leder däremot ofta till stora kostnader och i värsta fall konkurs.

Ta hjälp av en specialist

Sök efter en specialist snarare än en generalist. Juridiken är mycket omfattande fält och enbart civilrätten är ett otroligt stort och komplext område. Ingen advokat är specialiserad på allt. Söker du exempelvis efter någon som kan hjälpa dig inom familjerätt så är det till en advokat som är specialiserad på detta område som du ska vända dig. Advokater har bara ett fåtal specialområden som de behärskar fullt ut.

Börja här

Din advokat behöver inte vara lokal

Det kan vara värt att fundera på om du behöver en lokal advokat som du snabbt kan träffa rent fysiskt. Utbudet blir större om du inte begränsar dig till en geografisk ort, till exempel Lund. Bor du i någon av de allra tre största städerna (Stockholm, Göteborg, Malmö) så kan du förmodligen ändå få ett bra urval om du begränsar dig till din hemort – de flesta större advokatbyråerna, och många mindre, återfinns i våra största städer. Många fysiska möten är idag oftast inte nödvändiga eftersom det går utmärkt att ha kontakt med din advokat via telefon, e-post eller Skype. Om du inte begränsar geografiskt dig kan du få ett bättre urval. Sedan är det förstås viktigt att ha en god personlig relation till din advokat. Du måste känna förtroende för den advokat du väljer. Många advokater erbjuder en halvtimme gratis rådgivning via en inledande telefonkontakt – utnyttja den tiden till att bekanta dig med din advokat och se om det känns rätt för dig. Kontrollera gärna om advokaten är medlem i Sveriges Advokatsamfund. Alla som ansöker om att få arbeta som advokat måste vara medlem i Advokatsamfundet. Medlemskapet är en signal om personen arbetar efter de etiska riktlinjer som branschen har satt upp och har kompentens att arbeta som advokat.

Priser

Grundarvodet en advokat tar ligger på 1200 kr/timmen. Det går att få ett billigare pris än så om ni avtalar om ett antal timmars arbete. De advokater vi på Ekonomijuridik samarbetar med lämnar alltid fasta offerter, vilket är en trygghet för dig som klient. Undersök gärna också om det finns någon del av offerten som täcks av din rättsskyddsförsäkring. En sådan tecknas via din hemförsäkring och ger ett visst ekonomiskt skydd när du behöver juridisk hjälp. För att se exakt hur det ser ut för din del – kontrollera din hemförsäkring.

Får vem som helst kalla sig advokat?

Svaret på frågan är nej. Advokat är en skyddad titel och endast den som är medlem i Advokatsamfundet får kalla sig för advokat. Krav för medlemskap är bland annat att man jobbar i en verksamhet som helt ägs av en advokat och arbetsplatsen därmed är en advokatbyrå. Ett annat krav är att man har tagit en jur.kand. vid något av Sveriges universitet som erbjuder juristutbildning. Därtill måste den som aspirerar på titeln kunna styrka för Advokatsamfundet att han eller hon är lämplig att arbeta som advokat.

Jurist

Vem som helst får däremot kalla sig för jurist, även om de flesta förknippar jurist med en person som har tagit en jur.kand. Oftast används beteckningen numera i stället för den äldre benämningen jur.kand. Yrkestiteln jurist kan ibland ha olika förord som exempelvis bolags-, chefs- eller bankjurist.

Motta offerter från advokater med rätt kompetens

Genom vår förmedlingstjänst kan du snabbt och enkelt få 3 kostnadsfria offerter från advokater som har den specifika kompetens som du är i behov av. Fyll i vårt formulär och beskriv så utförligt du kan det juridiska problem du har som du önskar lösa – ju bättre beskrivning desto högre kvalitet på offerterna kan vi erbjuda dig. Som vi har nämnt tidigare är det viktigt att man anlitar sig av en specialist när det gäller juridiska problem och har vi en specialiserad förfrågan att gå efter så kommer du inom 24 timmar motta träffsäkra offerter från advokater som kan hjälpa dig att lösa just ditt problem.

Vi är noggranna i valet av samarbetspartners och ställer höga krav på våra partners. Det gör vi eftersom vi vill erbjuda dig som kund de mest konkurrenskraftiga alternativen. Du kan därför alltid vara trygg med att vi kvalitetssäkrar våra tjänster och ständigt vässar oss för att bli ännu bättre. Vår framgång är beroende av både nöjda kunder och partners och därför anstränger vi oss hårt för att ha en bra relation med bådadera.

Börja här

Tveka inte att kontakt med oss när du är i behov av kvalificerade advokater. Det spelar ingen roll om ditt problem är stort eller litet eller om du är företagare eller privatperson. Vi har advokaterna som kan lösa just ditt juridiska problem. Varmt välkommen med din förfrågan!